Què és el misteri de la llum? Descobreix la fira de l'aixada Què és la transéquia? Programa d'actes 2024 Els carrers de manresa i la misteriosa llum Els jardins de llum En Jan i la Júlia ens expliquen el misteri de la llum Els orígens Els Administradors Les Músiques La meva llum Història de l'associació Què és la llum? Quaderns didàctics Glossari Documents Àrea de ciencia

FESTA DE LA LLUM DE MANRESA

Documents

"Oleguer Miró i Borràs (1849-1926). Metge i folklorista"

Gimbernat. Revista Catalana d'Història de la Medicina i de la Ciència. Barcelona, Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya. Seminari Pere Mata. Universitat de Barcelona, vol. 57 (2012), pp, 119-132

Glòria Ballús Casóliva

Doctora en Musicologia. Manresa.

Resum: Del metge Oleguer Miró es coneixen els seus treballs en el camp de la història de la medicina. També es dedicà a la política, fou impulsor cultural i historiador, però la seva faceta de folklorista és realment important en tota la seva trajectòria. Les seves conferències i publicacions serveixen per conèixer malalties i remeis, festes, tradicions i costums de Manresa i dels pobles de la comarca del Bages.

El 22 d’octubre de 1999, s’incorporà el quadre amb el seu retrat a la Galeria de Manresans Il·lustres, en el Saló de Sessions de l’Ajuntament. També porta el seu nom un carrer de la ciutat.

Escrit de RAMON ALBAREDA a la Revista PAX (Núm. 815, febrer 2015)

Ramon Albareda - Manresa 1929 - autor dels rodolins que acompanyen l’AUCA de la LLUM, amb dibuixos de Joan Vilanova Roset, que són la síntesi de la història i tradicions de la Llum.

Per gaudir-ne plenament i saber-ne més, podeu consultar la seva referència bibliogràfica a l’apartat corresponent d’aquesta pàgina web.