Què és el misteri de la llum? Descobreix la fira de l'aixada Què és la transéquia? Programa d'actes 2024 Els carrers de manresa i la misteriosa llum Els jardins de llum En Jan i la Júlia ens expliquen el misteri de la llum Els orígens Els Administradors Les Músiques La meva llum Història de l'associació Què és la llum? Quaderns didàctics Glossari Documents Àrea de ciencia

FESTA DE LA LLUM DE MANRESA

La Transéquia

El terme Transéquia (contracció de la preposició « Trans » i del substantiu « Sèquia », indica clarament la finalitat d’aquesta activitat: fer un recorregut a través de la sèquia, des de Balsareny, passant pels termes municipals de Sallent, Santpedor i Sant Fruitós de Bages, fins arribar al Parc de l’Agulla de Manresa.

Un canal d’aigua que té molt a veure amb la Festa de la Llum, que es celebren cada any a Manresa el dia 21 de febrer amb motiu de la Festa de la Misteriosa Llum, la qual va permetre continuar amb la construcció de la sèquia, amb la portada de l’aigua des del riu Llobregat fins a la capital del Bages.

La Transéquia va ser creada, l’any 1985, per Jove Cambra internacional de Manresa, com a homenatge a les persones que entre 1339 i 1383 van construir la sèquia, que encara avui aporta un gran cabal d’aigua a la ciutat de Manresa, i la seva comarca.

Enguany, la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Sèquia ha agafat, en la trentena edició de la caminada, el relleu en l´organització de la Transéquia.

Per a més informació:

http://transequia.parcdelasequia.cat/