Què és el misteri de la llum? Descobreix la fira de l'aixada Què és la transéquia? Programa d'actes 2024 Els carrers de manresa i la misteriosa llum Els jardins de llum En Jan i la Júlia ens expliquen el misteri de la llum Els orígens Els Administradors Les Músiques La meva llum Història de l'associació Què és la llum? Quaderns didàctics Glossari Documents Àrea de ciencia

FESTA DE LA LLUM DE MANRESA

Fira de l'Aixada

Fira-mercat de caràcter medieval concedida pel Rei Carles II l’any 1686 i recuperada l’any 1998 per la Festa de la Llum.
Ocupa el darrer cap de setmana del mes de febrer i la seva organització va ésser cedida - l’any 2005 - per l’Associació La Misteriosa Llum a l’Ajuntament, que la va encarregar als serveis municipals i a l’Associació Manresa de Festa, amb la imprescindible col·laboració de persones i entitats manresanes.

El cap de setmana posterior al 21 de febrer, els carrers del centre històric de Manresa són engalanats amb portals, escuts i banderes medievals com si de nou ens trobéssim en ple segle XIV, i la ciutat torna a rememorar aquells fets d’enorme transcendència.

Enguany se celebra els dies 26 i 27 de febrer.

www.aixada.cat