Documents

"Oleguer Miró i Borràs (1849-1926). Metge i folklorista"

Gimbernat. Revista Catalana d'Història de la Medicina i de la Ciència. Barcelona, Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya. Seminari Pere Mata. Universitat de Barcelona, vol. 57 (2012), pp, 119-132

Glòria Ballús Casóliva
Doctora en Musicologia. Manresa.

Resum: Del metge Oleguer Miró es coneixen els seus treballs en el camp de la història de la medicina. També es dedicà a la política, fou impulsor cultural i historiador, però la seva faceta de folklorista és realment important en tota la seva trajectòria. Les seves conferències i publicacions serveixen per conèixer malalties i remeis, festes, tradicions i costums de Manresa i dels pobles de la comarca del Bages.

El 22 d’octubre de 1999, s’incorporà el quadre amb el seu retrat a la Galeria de Manresans Il·lustres, en el Saló de Sessions de l’Ajuntament. També porta el seu nom un carrer de la ciutat.

 

Escrit de RAMON ALBAREDA a la Revista PAX (Núm. 815, febrer 2015)

Ramon Albareda - Manresa 1929 - autor dels rodolins que acompanyen l’AUCA de la LLUM, amb dibuixos de Joan Vilanova Roset, que són la síntesi de la història i tradicions de la Llum.

Per gaudir-ne plenament i saber-ne més, podeu consultar la seva referència bibliogràfica a  l’apartat corresponent d’aquesta pàgina web.