La Transèquia

El terme Transèquia (contracció de la preposició « Trans » i del substantiu « Sèquia », indica clarament la finalitat d’aquesta activitat: fer un recorregut a través de la sèquia, des de Balsareny, passant pels termes municipals de Sallent, Santpedor i Sant Fruitós de Bages, fins arribar al Parc de l’Agulla de Manresa.

 

Un canal d’aigua que té molt a veure amb la Festa de la Llum, que es celebren cada any a Manresa el dia 21 de febrer amb motiu de la Festa de la Misteriosa Llum, la qual va permetre continuar amb la construcció de la sèquia, amb la portada de l’aigua des del riu Llobregat fins a la capital del Bages.

 

La Transèquia va ser creada, l’any 1985, per Jove Cambra internacional de Manresa, com a homenatge a les persones que entre 1339 i 1383 van construir la sèquia, que encara avui aporta un gran cabal d’aigua a la ciutat de Manresa, i la seva comarca.

Enguany, la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Sèquia ha agafat, en la trentena edició de la caminada, el relleu en l´organització de la Transèquia.

Per a més informació:

http://transequia.parcdelasequia.cat/